OPFG team

OPFG-Yvonne-van-Stigt

Yvonne van Stigt

Eigenaar & Hoofddocent

Yvonne heeft haar roots in het onderwijs en is opgeleid in de klinische Psycho Neuro Immunologie. Zij heeft hierin een European master opleiding gevolgd in Gerona (Spanje). Zij heeft een zestal boeken geschreven over oervoeding en gezondheid.

OPFG-Annemieke-Omtzigt

Amanda van Bemmel

Manager Financiën & Bedrijfsvoering

Amanda is bijna 20 jaar actief geweest in diverse posities binnen de financiële sector. In 2016 heeft zij het roer omgegooid en de overstap gemaakt naar de gezondheidszorgsector. Daarnaast is zij zich de afgelopen jaren steeds meer gaan verdiepen in de preventieve en functionele geneeskunde en wordt opgeleid tot Orthomoleculair Therapeut. Met deze kennis en ervaring houdt zij zich bij het OPFG bezig met alle zaken rondom financiën en bedrijfsvoering.

OPFG-John-van-der-Woude

John van der Woude

Docent

John is werkzaam als arts/osteopaat en gevestigd in Amersfoort. Na 20 jaar werkzaam geweest te zijn als bedrijfsarts heeft hij de keuze gemaakt voor zijn passie voor de preventieve geneeskunde. Hij heeft zich gespecialiseerd in de manuele geneeskunde.

OPFG-Annemieke-Omtzigt

Anne-Mieke Omtzigt

Docent

Anne-Mieke is gyneacoloog en vervolgens aanvullend opgeleid in de Klinische Psycho Neuro Immunologie. Zij heeft een eigen kliniek in Lelystad, Vrouw en Klinieken, waar zij vrouwen met hormonale klachten behandelt met een reguliere en/of complementaire aanpak.

OPFG-Erik-Alexander-Richter

Erik-Alexander Richter

Docent

Erik-Alexander is opgeleid in de Klinische Psycho Neuro Immunologie en gespecialiseerd in biochemische processen zoals ontstekings-processen. Hij is bekend als presentator bij het tv programma Life is Beautiful.

OPFG-Rob-van-Dijk

Rob van Dijk

Docent

Rob heeft na een carrière in het bedrijfsleven gekozen voor de Orthomoleculaire geneeskunde. Hij is opgeleid in de PNI en PNEI en is gespecialiseerd in DNA-genotyping, waar hij zelf een applicatie voor heeft ontwikkeld.

OPFG-Martin-Ruis

Martin Ruis

Docent

Martin is osteopaat, kinesioloog, orthomoleculair epigenetisch therapeut en fysiotherapeut (n.p.). Hij werkt in zijn eigen praktijk: Osteopathie Ruis.

OPFG-Fleur-Kortekaas

Fleur Kortekaas

Docent

Fleur is freelance gezondheidswetenschapper, docent en tekstschrijver met een specialisatie in het vakgebied voeding, integrale geneeswijzen en gezondheid. In haar werk staan kennisoverdracht en kennisontwikkeling centraal, onder meer door het toegankelijk maken en op waarde beoordelen van kennis uit voedingswetenschappelijk onderzoek.

OPFG-Fleur-Kortekaas

Nienke Gottenbos

Docent

Nienke is online ook bekend als De Groene Vrouw. In 2016 schreef ze de bestseller De Poepdokter – Gezond van Mond tot Kont en kort daarop het vervolg De Poepdokter – Bakt ze Bruin. Als darmfloratherapeut en voedingskundige heeft ze een overvloed aan kennis over de spijsvertering en de miljarden bewoners van de darm.

OPFG-Annemieke-Omtzigt

Juglen Zwaan

Docent

Juglen is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwen oude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies

OPFG-Annemieke-Omtzigt

Ilse van Asperen

Docent

Ilse is epidemioloog en heeft na een carrière in de farmaceutische industrie het roer omgegooid en is nu werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut.

OPFG-Annemieke-Omtzigt

Dorte Kramers

Docent

Dorte heeft een eigen praktijk waar ze mensen begeleidt in het verbeteren van hun gezondheid. Daarnaast is ze orthomoleculair adviseur bij de Injectable Klinieken Amsterdam. Ook staat ze een aantal weken per jaar in het reformhuis in Oegstgeest, waar ze mensen adviseert op het gebied van voedingssupplementen.

OPFG-Annemieke-Omtzigt

Wim Gelderblom

Docent

Wim Gelderblom is sinds 1986 werkzaam in het centrum voor Complementaire Geneeskunde in Zeewolde. Aanvankelijk opgeleid in de klassieke homeopathie en natuurgeneeskunde heeft hij zijn werkwijze later verbreed naar de Orthomoleculaire Geneeskunde (volgens PNI). Hij heeft een systeembenadering voor de complementaire praktijk ontwikkeld onder de noemer “Regulatie Diagnostiek”. Binnen deze ontwikkeling is de Haarmineralen analyse en de Firstbeat HRV lifestyle analyse, e.d. in Nederland geïntroduceerd. Sinds 2006 is hij wetenschappelijk directeur van Biocoherence Nederland, een organisatie die coaches, natuurgeneeskundige therapeuten, artsen en diëtisten ondersteunt met het toepassing van analyses in de Regulatie Diagnostiek.

OPFG-Annemieke-Omtzigt

Robin Hendriks

Docent

Robin Hendriks is trainer/coach en heeft zich gespecialiseerd in de relatie tussen stress, burnout, trauma en beweging. Hij heeft opleidingen gevolgd in o.a. de orthomoleculaire geneeskunde, Sportvasten, Psyche en Voeding. Hij werkt met een systeem om in kaart te brengen of mensen mentaal en fysiek in staat zijn om te kunnen bewegen en welke bewegingsvorm voor hen geschikt is.

OPFG-Annemieke-Omtzigt

Suzanne Hazen

Docent

Susanne Hazen is afgestudeerd in Psychologie en Natuurgeneeskunde. Heeft zich de afgelopen jaren  gespecialiseerd in Systemische Opstellingen en geeft daarin workshops en cursussen.
Ze doceert sinds 2002 Psychologie / Therapeutische Vorming aan diverse opleidingen in de CAM sector (Complementary and Alternative Medicine).