OPFG opleiding de Vitaminecoach

De Vitaminecoach

Nieuwe SNRO en KTNO GEACCREDITEERDE Opleiding: de VitamineCoach!

Leer in 12 dagen dé basis over gezondheid waarmee jij jezelf en anderen kunt helpen met een gezonde leefstijl!

De kranten staan er bol van en boeken over gezonde voeding gaan als warme broodjes over de toonbank. De gezonde leefstijl is hot en hip. Maar velen zien door de bomen het bos niet meer.

Het OPFG biedt voor hen die op zoek zijn naar meer informatie over een gezonde leefstijl een prachtige opleiding: de Vitaminecoach.  Speciaal voor mensen met een passie voor gezondheid die anderen willen helpen met het veranderen van de leefstijl.

Deze 12 daagse opleiding is bedoeld voor mensen met of zonder (para)medische achtergrond die geïnteresseerd zijn in voeding, leefstijl en gezondheid. Gewichtsconsulenten, schoonheidspecialisten, podotherapeuten, pedicures, mondhygiënisten en iedereen die verder wil op dit gebied bieden wij blijvende oplossingen, vanuit voeding, stressreductie, bewegingsadviezen en orthomoleculaire suppletie.

Je krijgt uitgebreide informatie over de werking van het lichaam en praktische tools om meteen mee aan de slag te kunnen. We geven je inzicht in de evolutionaire overlevingsstrategieën die veranderingen in leefstijl kunnen belemmeren. Als Vitaminecoach werk je vanuit heldere kaders en grenzen, je weet wanneer je iemand moet door verwijzen.

Na deze twaalf lesdagen en de nodige uren zelfstudie kun je al in de praktijk aan de slag als Vitaminecoach. Je bent in staat om mensen die een zetje in de rug nodig hebben te begeleiden op weg naar een gezonde leefstijl, met (indien nodig) behulp van extra suppletie.  Of je wilt starten als wandelcoach, leefstijlcoach, of je de kennis gebruikt om suppletieadviezen te kunnen geven in een drogisterij of biologische winkel, je komt in alle gevallen beslagen ten ijs.

We leiden je op tot vitaminecoach, maar je kunt na deze opleiding doorstromen naar het tweede jaar van onze 4 jarige beroepsopleiding tot Orthomoleculair therapeut. En die kans bestaat als je eenmaal kennis gemaakt hebt met deze interessante materie.

Met ons inspirerend docententeam is elke opleidingsdag een feestje.

OPFG-Yvonne-van-Stigt

Yvonne van Stigt master in de klinische Psycho Neuro Immunologie en grondlegger van het OPFG en hoofddocent. Zij is tevens auteur en uitgever van 6 titels op het gebied van leefstijl en gezondheid.

OPFG-Erik-Alexander-Richter

Erik-Alexander Richter heeft zijn sporen verdiend als boeiend en inspirerend spreker/docent in de klinische Psycho Neuro Immunologie en heeft onmetelijk veel kennis van de biochemische systemen van het lichaam.

OPFG-Juglen-Zwaan

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwen oude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies

OPFG-Nienke-Gottenbos

Nienke Gottenbos is online ook bekend als De Groene Vrouw. In 2016 schreef ze de bestseller De Poepdokter – Gezond van Mond tot Kont en kort daarop het vervolg De Poepdokter – Bakt ze Bruin. Als darmfloratherapeut en voedingskundige heeft ze een overvloed aan kennis over de spijsvertering en de miljarden bewoners van de darm.

OPFG Dorte Kramers

Dorte Kramers heeft sinds 2014 een eigen praktijk waar ze mensen begeleidt in het verbeteren van hun gezondheid. Naast de werkzaamheden in haar eigen praktijk, is ze orthomoleculair adviseur bij de Injectable Klinieken Amsterdam. Ook staat ze met veel plezier een aantal weken per jaar in het reformhuis in Oegstgeest, waar ze mensen adviseert op het gebied van voedingssupplementen.

OPFG Ilse van Asperen

Ilse van Asperen is epidemioloog en heeft na een carrière in de farmaceutische industrie het roer omgegooid en is nu werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut.

OPFG Robin Hendriks

Robin Hendriks is trainer/coach en heeft zich gespecialiseerd in de relatie tussen stress, burnout, trauma en beweging. Hij heeft opleidingen gevolgd in o.a. de orthomoleculaire geneeskunde, Sportvasten, Psyche en Voeding. Hij werkt met een systeem om in kaart te brengen of mensen mentaal en fysiek in staat zijn om te kunnen bewegen en welke bewegingsvorm voor hen geschikt is.

Lijkt deze opleiding je interessant? Kom dan naar ons Openhuis voor meer informatie over de opleiding (zie tabje op deze pagina)

Lesprogramma

  • Voeding en voedingsinterventies; Juglen Zwaan geeft inzicht in wat passende voeding kan betekenen voor de gezondheid.
  • Macro-elementen, eiwitten, koolhydraten en vetten; Micro-elementen, vitaminen en mineralen; Erik-Alexander Richter, Dorte Kramers en Ilse van Asperen leggen het belang van een evenwichtige voeding uit.
  • Energieproductie in de cel; De glucosehuishouding; Yvonne van Stigt geeft inzicht in de achtergronden van de huidige ‘zoetverslaving’.
  • De spijsvertering en het immuunsysteem in de darm; Nienke Gottenbos praat over haar favoriete onderwerp: de spijsvertering. Zij heet niet voor niets de poepdokter.
  • Stress; Yvonne van Stigt laat zien hoe stress de gezondheid kan beïnvloeden en hoe je hier iets in kunt veranderen.
  • Beweging, Robin Hendriks zal je vooral praktische tips geven over hoe je mensen weer in beweging kunt krijgen.
  • De anamnese en Praktijkvoorbeelden; Yvonne van Stigt geeft praktische tools waarmee je inzicht kunt krijgen in de problematiek van je cliënt.

Data 3e editie 2020:

8 en 9 januari, 5 en 6 februari, 11 en 12 maart, 1 en 2 april, 13 en 14 mei, 10 en 11 juni

examen 9 september 2020

Opleidingskosten

€ 1895,-
Examen € 75,-

Lesmateriaal en lunch is inbegrepen.

Alle genoemde kosten zijn BTW-vrij. Inschrijfkosten: € 40,-

Niet inbegrepen: eventuele vakliteratuur.

SNRO geaccrediteerd en bij KTNO aangevraagd voor 20 EC

Heb je nog vragen, of wil je gewoon even kennismaken? Je bent welkom op 17 september om 20.00 u.

Meld je dan even aan via het contactformulier.

Wil jij in januari 2020 starten met de opleiding tot Vitaminecoach? Vanaf 15 september kun je inschrijven. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt!

Datum / startdatum

8 januari 2020

Tijden

09:30 – 17:00 uur

Open huis:

17 september 2019

20.00-22.00 u

Locatie

De Limiet 15 D
4131 NR Vianen
Flexizone – 2e etage
Ingang aan de achterzijde van het gebouw, aan de waterkant

Inschrijving vanaf 15 sept 2019