OPFG opleiding de Vitaminecoach

De VitamineCoach

Nieuwe SNRO en KTNO GEACCREDITEERDE en MBOG erkende Opleiding: de VitamineCoach!

Leer in 12 dagen dé basis over gezondheid waarmee jij jezelf en anderen kunt helpen met een gezonde leefstijl!

De kranten staan er bol van en boeken over gezonde voeding gaan als warme broodjes over de toonbank. De gezonde leefstijl is hot en hip. Maar velen zien door de bomen het bos niet meer.

Het OPFG biedt voor hen die op zoek zijn naar meer informatie over een gezonde leefstijl een prachtige opleiding: de Vitaminecoach.  Speciaal voor mensen met een passie voor gezondheid die anderen willen helpen met het veranderen van de leefstijl.

Deze 12 daagse opleiding is bedoeld voor mensen met of zonder (para)medische achtergrond die geïnteresseerd zijn in voeding, leefstijl en gezondheid. Gewichtsconsulenten, schoonheidsspecialisten, podotherapeuten, pedicures, mondhygiënisten en iedereen die verder wil op dit gebied bieden wij blijvende oplossingen, vanuit voeding, stressreductie, bewegingsadviezen en orthomoleculaire suppletie.

Je krijgt uitgebreide informatie over de werking van het lichaam en praktische tools om meteen mee aan de slag te kunnen. We geven je inzicht in de evolutionaire overlevingsstrategieën die veranderingen in leefstijl kunnen belemmeren. Als Vitaminecoach werk je vanuit heldere kaders en grenzen, je weet wanneer je iemand moet door verwijzen.

Na deze twaalf lesdagen en de nodige uren zelfstudie kun je al in de praktijk aan de slag als Vitaminecoach. Je bent in staat om mensen die een zetje in de rug nodig hebben te begeleiden op weg naar een gezonde leefstijl, met (indien nodig) behulp van extra suppletie.  Of je wilt starten als wandelcoach, leefstijlcoach, of je de kennis gebruikt om suppletieadviezen te kunnen geven in een drogisterij of biologische winkel, je komt in alle gevallen beslagen ten ijs.

We leiden je op tot vitaminecoach, maar je kunt na deze opleiding doorstromen naar het tweede jaar van onze 4 jarige beroepsopleiding tot Orthomoleculair therapeut. En die kans bestaat als je eenmaal kennis gemaakt hebt met deze interessante materie.

Met ons inspirerend docententeam is elke opleidingsdag een feestje.

OPFG-Yvonne-van-Stigt

Yvonne van Stigt master in de klinische Psycho Neuro Immunologie en grondlegger van het OPFG en hoofddocent. Zij is tevens auteur en uitgever van 6 titels op het gebied van leefstijl en gezondheid.

OPFG-Juglen-Zwaan

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwen oude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies

OPFG-Nienke-Gottenbos

Nienke Gottenbos is online ook bekend als De Groene Vrouw. In 2016 schreef ze de bestseller De Poepdokter – Gezond van Mond tot Kont en kort daarop het vervolg De Poepdokter – Bakt ze Bruin. Als darmfloratherapeut en voedingskundige heeft ze een overvloed aan kennis over de spijsvertering en de miljarden bewoners van de darm.

OPFG Dorte Kramers

Dorte Kramers heeft sinds 2014 een eigen praktijk waar ze mensen begeleidt in het verbeteren van hun gezondheid. Naast de werkzaamheden in haar eigen praktijk, is ze orthomoleculair adviseur bij de Injectable Klinieken Amsterdam. Ook staat ze met veel plezier een aantal weken per jaar in het reformhuis in Oegstgeest, waar ze mensen adviseert op het gebied van voedingssupplementen.

OPFG Ilse van Asperen

Ilse van Asperen is epidemioloog en heeft na een carrière in de farmaceutische industrie het roer omgegooid en is nu werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut.

OPFG Robin Hendriks

Robin Hendriks is trainer/coach en heeft zich gespecialiseerd in de relatie tussen stress, burnout, trauma en beweging. Hij heeft opleidingen gevolgd in o.a. de orthomoleculaire geneeskunde, Sportvasten, Psyche en Voeding. Hij werkt met een systeem om in kaart te brengen of mensen mentaal en fysiek in staat zijn om te kunnen bewegen en welke bewegingsvorm voor hen geschikt is.

Lijkt deze opleiding je interessant? Je bent altijd welkom voor een kennismakingsgesprek.

Lesprogramma

  • Voeding en voedingsinterventies; Juglen Zwaan geeft inzicht in wat passende voeding kan betekenen voor de gezondheid.
  • Macro-elementen, eiwitten, koolhydraten en vetten; Micro-elementen, vitaminen en mineralen; Erik-Alexander Richter, Dorte Kramers en Ilse van Asperen leggen het belang van een evenwichtige voeding uit.
  • Energieproductie in de cel; De glucosehuishouding; Yvonne van Stigt geeft inzicht in de achtergronden van de huidige ‘zoetverslaving’.
  • De spijsvertering en het immuunsysteem in de darm; Nienke Gottenbos praat over haar favoriete onderwerp: de spijsvertering. Zij heet niet voor niets de poepdokter.
  • Stress; Yvonne van Stigt laat zien hoe stress de gezondheid kan beïnvloeden en hoe je hier iets in kunt veranderen.
  • Beweging, Robin Hendriks zal je vooral praktische tips geven over hoe je mensen weer in beweging kunt krijgen.
  • De anamnese en Praktijkvoorbeelden; Yvonne van Stigt geeft praktische tools waarmee je inzicht kunt krijgen in de problematiek van je cliënt.


Data 3e editie 2020:

8 en 9 januari, 5 en 6 februari, 11 en 12 maart, 1 en 2 april, 13 en 14 mei, 10 en 11 juni

examen 24 juni 2020

Data 4e editie 2021 (onder voorbehoud):

6 en 7 januari, 3 en 4 februari, 10 en 11 maart, 7 en 8 april, 18 en 20 mei, 9 en 10 juni

examen 30 juni 2021


Opleidingskosten

€ 1995,-
Examen € 75,-

Lesmateriaal is inbegrepen. Indien corona dit toestaat zorgen wij voor een gezonde lunch.

Alle genoemde kosten zijn BTW-vrij. Inschrijfkosten: € 40,-
Gespreide betaling is mogelijk, de opties worden aangegeven in de e-mail die je een ca. maand voor de start van de opleiding van ons ontvangt.

Niet inbegrepen: eventuele vakliteratuur.

SNRO en KTNO geaccrediteerd voor 20 EC

Heb je nog vragen, of wil je gewoon even kennismaken? Je bent altijd welkom voor een individueel gesprek. Gedurende de coronatijd zijn er geen open dagen.

Meld je dan aan via het contactformulier.

Wil jij in januari 2021 starten met de opleiding tot Vitaminecoach? Wees er snel bij, er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Datum / startdatum

6 januari 2021

Tijden

09:30 – 17:00 uur

Open huis:

Locatie

De Limiet 15 D
4131 NR Vianen
Flexizone – 2e etage
Ingang aan de achterzijde van het gebouw, aan de waterkant

Schrijf je in