OPFG Orthomoleculaire opleidingenMasterclass Lipoedeem voor professionals

Vanwege de grote belangstelling hebben we voor deze dag een grotere ruimte in het gebouw georganiseerd. Er zijn daarom nu nog enkele plaatsen beschikbaar.

Voor artsen, (huid)therapeuten, schoonheidsspecialisten en andere professionals organiseren we op vrijdag 27 november de masterclass lipoedeem. Tijdens deze lesdag krijg je niet alleen veel informatie over de werkingsmechanismen achter lipoedeem, maar krijg je ook praktische handvatten voor de begeleiding van lipoedeempatiënten.

De masterclass wordt gegeven door Yvonne van Stigt en Robin Hendriks.

Tijdens de masterclass zal Yvonne uitleggen welke belangrijke factoren een rol spelen bij het ontstaan (en dus ook bij de behandeling) van lipoedeem.

De rol van early life en chronische stress en het effect daarvan op:

  1. Het zenuwstelsel
  2. Het lymfestelsel
  3. Het bindweefsel
  4. De darmen
  5. Ontstekingsreacties
  6. De lever
  7. De hormonale balans
  8. De bijnieren
  9. De schildklier
  10. De gewichtsregulatie

Tevens zal zij uitleggen op welke manier je een lipoedeempatiënt kunt begeleiden met behulp van voedingsinterventies, spieropbouw, hormonale regulatie, darmregulatie, stressregulatie en herstel van het slaapritme.

Robin Hendriks zal de rol van een ‘heart rate variability’ systeem (het Omega Wave systeem) demonstreren. Dit is een meetsysteem waarmee de belastbaarheid en de werking van het zenuwstelsel inzichtelijk gemaakt wordt. Op basis van deze informatie kun je bepalen of je lichaam nog kan herstellen van belasting.

Accreditatie is verleend door de MBOG 2 punten algemeen en 4 punten orthomoleculair. KTNO heeft de masterclass geaccrediteerd voor 0.5 ECTS .

Schrijf je in

Datum / startdatum
27/11/2020

Tijden
09:30 - 17:00 uur

Locatie
De Limiet 15
4131 NR Vianen
Flexizone – 2e etage
Ingang aan de achterzijde van het gebouw

Kaart wordt geladen...


Prijs
€ 145,00

Docent(en)
Yvonne van Stigt en Robin Hendriks