Over OPFG

Het OPFG is een jonge organisatie die beroepsopleidingen, cursussen, nascholingen en dagtrainingen aanbiedt vanuit een verfrissend paradigma voor (toekomstige) professionals in de gezondheidszorg, in de breedste zin van het woord.

YvonnevanStigt-1

Yvonne van Stigt

Algemeen directeur & Hoofddocent
Yvonne is opgeleid in de klinische Psycho Neuro Immunologie en heeft hierin een European master opleiding gevolgd in Gerona (Spanje). Zij heeft een zestal titels op haar naam, boeken over oervoeding en gezondheid.
Erik

Erik-Alexander Richter

Docent
Erik-Alexander Richter is opgeleid in de Klinische Psycho Neuro Immunologie. Hij is gespecialiseerd in biochemische processen zoals ontstekingsprocessen. Hij is bekend als presentator bij het tv programma Life is Beautiful.
Foto Rob

Rob van Dijk

Docent
Rob heeft na een carrièrre in het bedrijfsleven gekozen voor de Orthomoleculaire geneeskunde (Natura Foundation). Hij is opgeleid in de PNI en PNEI en is gespecialiseerd in DNA-genotyping, waar hij zelf een applicatie voor heeft ontwikkeld.
AWJ-Omtzigt-Vrouwklinieken-231x300

Anne-Mieke Omtzigt

Docent
Anne-Mieke is gyneacoloog en vervolgens aanvullend opgeleid in de Klinische Psycho Neuro Immunologie. Zij heeft een eigen kliniek in Lelystad, Vrouw en Klinieken, waar zij vrouwen met hormonale klachten behandelt met een reguliere en/of complementaire aanpak.
Nazan

Nazan van Gelderen

Docent
Nazan is orthomoleculair therapeut en natuurvoedingsdeskundige. Sinds enkele jaren werkt zij intensief samen met een gerenommeerd Duits laboratorium op het gebied van de microbiologie. De darm en het darmmicrobioom heeft dan ook haar bijzondere aandacht.
Martin Ruis

Martin Ruis

Docent
Martin is osteopaat, kinesioloog, orthomoleculair epigenetisch therapeut en fysiotherapeut (n.p.). Hij werkt in zijn eigen praktijk: Osteopathie Ruis.
Foto John

John van der Woude

Docent
John van der Woude is werkzaam als arts/osteopaat en gevestigd in Amersfoort. Na 20 jaar werkzaam geweest te zijn als bedrijfsarts heeft hij de keuze gemaakt voor zijn passie voor de preventieve geneeskunde. Hij heeft zich gespecialiseerd in de manuele geneeskunde.
Fleur Kortekaas

Fleur Kortekaas

Docent
Fleur Kortekaas is freelance gezondheidswetenschapper, docent en tekstschrijver met een specialisatie in het vakgebied voeding, integrale geneeswijzen en gezondheid. In haar werk staan kennisoverdracht en kennisontwikkeling centraal, onder meer door het toegankelijk maken en op waarde beoordelen van kennis uit voedingswetenschappelijk onderzoek.

 


Uitgangspunten

Wij gaan uit van de evolutionaire principes van gezondheid. We richten ons in de opleidingen op het verbeteren van de epigenetische omstandigheden van de mens met behulp van:

  • Voeding
  • Beweging
  • Stressmanagement

 

Modulaire opzet

Onze opleidingen zijn modulair opgezet. Je bent welkom voor een totale opleiding, maar het is ook mogelijk om je voor een specifieke module of lesdag in te schrijven.

 

Waar?

Het OPFG geeft de lessen in het opleidingscentrum OSG in Houten. Bij de lessen wordt een uitgebreide ‘oer’ lunch aangeboden. Het opleidingscentrum OSG is makkelijk bereikbaar en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

 

Beroepsverenigingen

Er wordt hard gewerkt aan de erkenning van de belangrijkste beroepsverenigingen, voor meer informatie over de laatste stand van zaken kun je informatie opvragen bij het secretariaat.